Sunday, September 9, 2012

Juara tinju Heavyweight dunia,Mike Tyson pun pernah dibelasah isteri!!!


Mike Tyson dan Robin Givens di saat bahagia
Dulu, siapa saja yang menentang Mike Tyson pasti akan rebah dengan kecederaan serius kerana kuasa tumbukannya sekuat Tukul Besi seberat 3000 paun!!!

Dengan wajah menakutkan dan bentuk badan gagah lagi perkasa, bekas Juara Tinju Heavyweight Dunia, Mike Tyson sudah membelasah ratusan lelaki samada di dalam gelanggang tinju dan luar gelanggang atau street fights!!

Rekodnya dulu amat hebat, pernah memegang tiga tali pinggang kejuaraan tinju dunia sekaligus, WBC, WBA dan IBF dengan rekod 50 kemenangan, 44 daripadanya menerusi Knock Out atau K.O bersamaan 88 % K.O rate atau kadar K.O hampir 90%. Malahan lembu jantan pun boleh mati apabila ditumbuk Mike Tyson menggunakan left hook, right hook, left and right uppercut atau flurry of left and right combinations of deadly punches!!!

Namun sekuat dan segagah mana Mike Tyson, dia juga pernah menjadi mangsa keganasan rumah tangga, Tyson pernah cedera ditumbuk isterinya, Robin Givens. Pasangan ini berkahwin pada 1988 dan berpisah selepas tidak sampai setahun berkahwin kerana kerap bergaduh dimana Givens mendakwa Tyson kerap mengasarinya. Tyson pula mendakwa pernah ditumbuk Givens dan Givens mendapat manfaat USD10 juta. Inilah Girl Power, ohh yeahhhh....

1 comment:

vicky said...

nice Information i like it very much sir

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
TopOfBlogs