Tuesday, October 18, 2011

APA SUDAH JADI DENGAN CHINA?? KANAK KANAK 2 TAHUN DILANGGAR 2 KENDERAAN DAN DIBIARKAN TERBARING MERAUNG KESAKITAN OLEH 18 PEJALAN KAKI

BLOG POSTING INI SENGAJA DITULIS DALAM HURUF BESAR KERANA SAYA MERASA AMAT AMARAH DAN MURKA DENGAN KEBODOHAN PENDUDUK CHINA.

MENGEJUTKAN.

APA SUDAH JADI DENGAN NEGARA CHINA DAN RAKYATNYA??

RAKAMAN CCTV MEMAPARKAN INSIDEN WANG YUE, 2 TAHUN YANG DIGILIS DUA KENDERAAN DI LORONG SEMPIT PASAR BORONG FOSHAN, GUANGDONG, CHINA MEMBANGKITKAN KEMARAHAN ORANG RAMAI DI SELURUH DUNIA.

APATAH LAGI APABILA HAMPIR 18 ORANG YANG LALU DI TEMPAT KEJADIAN, TIDAK MENGENDAHKAN MANGSA YANG DIBIARKAN DALAM KESAKITAN.

WANG YUE KINI BOLEH BERNAFAS MELALUI BANTUAN PERNAFASAN NAMUN KEADAANNYA MASIH LEMAH.

NAMUN KANAK KANAK MALANG ITU DILAPORKAN MENINGGAL DUNIA DI HOSPITAL PADA JUMAAT 21 OKTOBER 2011 AKIBAT KEGAGALAN ORGAN ATAU ORGAN FAILURE. KASIHAN SUNGGUH. MOGA WANG YUE ATAU NAMA TIMANGANNYA YUE YUE MENEMUI DAMAI DAN KEBAHAGIAAN ABADI DI SYURGA BERSAMA SAMA PENGHUNI SYURGA.

JIKA KITA MELIHAT SEORANG KANAK KANAK PEREMPUAN BERUSIA 2 TAHUN DILANGGAR BUKAN SEKALI TAPI DUA KALI OLEH SEBUAH VAN DAN KEMUDIANNYA SEBUAH TRUCK. PASTI KITA MAHU MEMBANTU.

NAMUN 18 ORANG YANG LALU LALANG HANYA MELIHAT KANAK KANAK YANG CEDERA PARAH ITU, MERAUNG KESAKITAN DAN LANGSUNG TIDAK MEMPERDULIKANNYA DAN MEMBANTU KANAK KANAK MALANG ITU. RASANYA KITA MAHU LEMPARKAN PEMANDU VAN DAN PEMANDU TRAK SERTA 18 ORANG ITU KE DALAM KANDANG BUAYA UNTUK MENJADI SANTAPAN BUAYA.

HANYA APABILA SEORANG TUKANG KUTIP SAMPAH NAMPAK KANAK KANAK MALANG ITU LALU MENYELAMATKANNYA DENGAN MEMAKLUMKAN IBU MANGSA.

DALAM KES INI, IBU MANGSA PUN BODOH DAN SALAH. MENGAPA DIA MEMBIARKAN ANAK KECILNYA ITU BERMAIN MAIN SEORANG DIRI TANPA PENGAWASAN DI LALUAN KENDERAAN???

KANAK KANAK SEMUDA 2 TAHUN TIDAK TAHU APA ITU BAHAYA..

SUSPEK DALAM KES INI IAITU PEMANDU VAN DIKATAKAN SEDAR DIA MELANGGAR MANGSA NAMUN ENGGAN BERHENTI MEMBANTU MANGSA MESKIPUN TELAH MELANGGAR MANGSA KERANA TAKUT MEMBAYAR WANG LEBIH.

MENURUT UNDANG UNDANG CHINA YANG BODOH, PEMANDU YANG MELANGGAR PEJALAN KAKI AKAN DIDENDA KURANG JIKA MANGSA MENINGGAL DUNIA DAN MEMBAYAR LEBIH JIKA MANGSA HIDUP ATAU TERSELAMAT.

DAN SESIAPA JUGA YANG MENOLONG MANGSA, MESKIPUN BUKAN DIA YANG MELANGGAR, AKAN DIDAKWA DI MAHKAMAH.

DEMIKIANLAH BODOHNYA UNDANG UNDANG CHINA.

TERLEPAS DARI UNDANG UNDANG MAHKAMAH DAN WANG LEBIH PENTING DARI NYAWA DI CHINA.

SUSPEK IAITU PEMANDU VAN DALAM KEJADIAN TRAGIS ITU DILAPORKAN TURUT MENAWARKAN WANG KEPADA BAPA MANGSA SEBAGAI GANTI RUGI DAN TIDAK AKAN MENYERAH DIRI KEPADA POLIS.

RENDAHNYA DAN BODOHNYA MENTALITI ORANG CHINA NI. ADAKAH SEMUA 1.4 BILLION PENDUDUK CHINA MEMPUNYAI OTAK BODOH SEBEGINI? BAGAIMANA PULA ORANG CHINA DI MALAYSIA DAN NEGARA LAIN DI DUNIA? ADAKAH MEREKA SEMUA BODOH?

NAMUN KEDUA-DUA PEMANDU VAN DAN LORI TELAH PUN DITAHAN OLEH POLIS CHINA DAN JIKA SAYA POLIS CHINA, SAYA AKAN SEKSA DENGAN PELBAGAI KAEDAH KE ATAS DUA PEMANDU TADI IAITU PEMANDU VAN DAN TRAK SERTA 18 ORANG AWAM YANG HANYA MENYAKSIKAN KANAK KANAK ITU MERAUNG KESAKITAN, TANPA MEMBERIKAN PERTOLONGAN.

SAYA AKAN SEKSA MEREKA SAMADA DENGAN MENGGILIS BADAN MEREKA DENGAN TRAK 10 TAN ATAU STEAM-ROLL ATAU MEMBIARKAN MEREKA TANPA MAKAN DAN MINUM SELAMA 80 HARI ATAU MEMAKSA MEREKA MINUM ASID DAN HANYA PERHATIKAN SAJA MEREKA MERAUNG KESAKITAN.

ATAU PALING SENANG, LEMPARKAN SAHAJA ORANG ORANG TAK BERGUNA ITU KE DALAM KANDANG BUAYA YANG DIHUNI 1000 BUAYA GANAS YANG KELAPARAN.

KADANG KADANG MANUSIA MEMANG BODOH. CHINA FAILED THIS TIME.

TAK ADA OTAK!!!!!!!

TULISAN INI SENGAJA DALAM HURUF BESAR KERANA SEMUA MANUSIA DI DUNIA MARAH DENGAN KEBODOHAN RAKYAT CHINA DI PASAR BORONG FOSHAN ITU.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
TopOfBlogs