Thursday, November 29, 2012

Jimmy Palikat, penyanyi popular Sabah kini ahli UMNO
Jimmy Palikat sebenarnya pernah menerima anugerah seni daripada Najib di Kota Kinabalu, sebelum masuk UMNO.Penyanyi paling popular di Sabah, Jimmy Palikat kini ahli UMNO.

Jimmy yang terkenal dengan lagu Tanak Kampung atau Anak Kampung dan bakal beraksi di final Juara Lagu 2012 terbitan TV3, menyerahkan borang menyertai UMNO kepada Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak sempena pehimpunan Agung UMNO 2012 di Pusat Dagangan Dunia Putra, PWTC.

Majlis itu turut disaksikan Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin dan Ketua Menteri Sabah, Datuk Seri Musa Aman.

Tanak Kampung kini ahli UMNO.

Dibawah ini adalah lagu popular Jimmy Palikat Anak Kampung yang akan beraksi di pentas final Anugerah Juara Lagu 2012 terbitan TV3. Ini aksi Jimmy Palikat dalam semifinal bersama One Nation Emcees.All the best Jimmy Palikat...

8 comments:

Anonymous said...

Tindakan paling bodoh. . . Non malay msuk parti UMNO. . . Ooo selamatkan akidahnya. . .

Anonymous said...

sy cazen Jimmy....sy simpati dengan dia....pembelot..sebelum ni dia heboh pasal nak jd calon kat Tambunan... siap hentam2 dan burukkan kepimpinan BN UMNO...kesianlah ko Jimmy....suara ko bukan cantik...ko cuma popular sebab org sabah tulung....inda apa bah, kita tengok berapa lama kau diatas

Otto said...

ada artis yg menjadi lebih senang dan bertmbah2 rezeki apabila memasuki bidang politik (cth: Arnold) tp ada jg yg akan berkurangan rezeki setelah menceburi bidang ini (cth. Abu Bakar Ellah)

Anonymous said...

Tahniah jimmy

Malaysian Hollywood 2.0 said...

apapun.. all the best to everybody..

Anonymous said...

ntah apa la jampi yg UMNO ni bagi sama dia.. LOL!

Malaysian Hollywood 2.0 said...

adalah tu jampi2 an heheheee

Anonymous said...

ludah jilat semula,muntahkan lepas tu makan jimmy.. dulu bukan main lg hina umno skrg..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
TopOfBlogs