Monday, May 14, 2012

Mr Bean pernah berlakon filem James Bond "Never Say Never Again"

Mr Bean pernah berlakon Filem James Bond.

Siapa sangka Rowan Atkinson yang amat dikenali dengan watak kelakar hitsnya Mr Bean, sebenarnya pernah berlakon filem James Bond, Never Say Never Again pada 1983.

Dalam filem itu, watak agen British 007 dipegang Sean Connery dan Mr Bean memegang watak kakitangan kedutaan British di sebuah negara Carribean yang ditugaskan membantu James Bond.Babak Mr Bean dalam filem itu memang kelakar apabila Sean Connery menyuruhnya bergerak secara sembunyi sembunyi dan Bean berjalan sambil menyorok di antara beberapa tiang besar dalam keadaan amat melucukan.

Dia juga memanggil nama James Bond dengan kuat di khalayak ramai meskipun tahu ini misi rahsia dan James Bond tidak boleh didedahkan identitinyaQ!!

Hahahahaa..Selain itu Mr Bean juga pernah belakon filem 3 Weddings and a Funeral pada 1994 dimana dia memainkan watak Paderi dan ketika mengahwinkan sepasang suami isteri, Bean berkata “will u take her as your AWFUL WIFE” sepatutnya dia berkata LAWFUL bukannya AWFUL!!!

AWFUL bermakna teruk dan ayat Bean itu bermaksud “Sudikah anda menjadikan wanita ini sebagai isteri anda yang teruk”!!!Jika dalam siri Mr Bean, dia memandu kereta Fiat yang kecil, Mr Bean sebenarnya meminati kereta berkelajuan tinggi.

Dan dia pernah cedera akibat kemalangan namun kini sudah pulih.

Itulah Mr Bean yang selalu mengeletek kita dengan karenah dan onaknya yang lucu.

Hahahaha....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
TopOfBlogs