Monday, December 22, 2008

perkahwinan glamour mawi & ekin dan lain lain pasangan glamour


HEMM.... PASANGAN INI MEMANG GLAMOUR.... MAWI DAN EKIN...
NAMUN PERKAHWINAN PASANGAN LAIN JUGA TURUT MENDAPAT PERHATIAN DUNIA... ANTARANYA :


PERKAHWINAN RATU ELIZABETH II DAN PUTERA PHILIP PADA 1947 JUGA DILABELKAN PERKAHWINAN PALING GLAMOUR PADA DEKAD BERKENAAN. DI SAAT PERANG DUNIA KEDUA BARU BERAKHIR DAN LONDON DIBOM TENTERA JERMAN.


RATU ELIZABETH DUA MENAIKI TAHKTA KERAJAAN BRITISH KETIKA BERUSIA 26 TAHUN PADA 1952, MENGGANTIKAN AYAHANDANYA KING GEORGE VI YANG MENINGGAL DUNIA. RATU ELIZABETH II KEKAL PEMERINTAH BRITISH SEHINGGA SEKARANG (SEJAK 56 TAHUN LALU...!!!)PERKAHWINAN SULTAN BRUNEI - SULTAN HASSANAL BOLKIAH MU'IZZADDIN WADDAULAH DENGAN ISTERI PERTAMA - RAJA ISTERI PENGIRAN ANAK HAJJAH SALEHA DAN SETERUSNYA PERKAHWINAN DENGAN BEKAS WARTAWAN PENYIARAN TV 3, AZRINAZ MAZHAR HAKIM PADA OGOS 2005, TURUT MENARIK PERHATIAN DUNIA.


PERKAHWINAN AKTOR SUPERSTAR BOLLYWOOD SHAH RUKH KHAN DAN GAURI KHAN PADA 1991 TURUT MENARIK MINAT MEDIA INDIA DAN DUNIA....BEGITU JUGA PERKAHWINAN GEORGE W BUSH SUATU KETIKA DULU DAN ANAKNYA JEENA BUSH


SADDAM HUSSEIN ABDUL AL MAJID AL TIKRITI DAN SAJIDA TALFAH PADA 1963 JUGA MASIH DIINGATI PENDUDUK IRAQ SEHINGGA KINI.PERKAHWINAN RAJA HUSSEIN DARI JORDAN DAN ISTERI KEEMPATNYA - PERMAISURI NOOR ATAU NAMA SEBENARNYA LISA HALABY PADA 1978, JUGA MENJADI TAJUK BERITA UTAMA MEDIA ARAB DAN DUNIA, KETIKA ITU.


PUTERA WALES - PUTERA CHARLES MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN DENGAN PUTERI DIANA PADA 29 JULAI 1981 DI ST PAUL'S CATHEDRAL, WESTMINSTER ABBEY, ENGLAND. MAJLIS INI DISAKSIKAN 750 JUTA ORANG MENERUSI SIARAN TV YANG DIPANCARKAN KE SELURUH DUNIA. MALANGNYA PERKAHWINAN INI TIDAK BERTAHAN LAMA DAN PUTERI DIANA TERKORBAN DALAM KEMALANGAN JALANRAYA DI PARIS PADA 31 OGOS 1997.


KEMBALI KE PERSADA ARTIS TEMPATAN, ERRA FAZIRA BERKAHWIN DENGAN ENGKU EMRAN PADA 25 OKTOBER 2007.

SEBELUM ITU PADA 15 JUN 2003, ERRA DAN YUSRY KRU MELANGSUNGKAN PERKAHWINAN TETAPI HANYA BERTAHAN 3 TAHUN SAHAJA.

PERKAHWINAN DATUK SITI NURHALIZA DENGAN DATUK K TURUT DISIARKAN SECARA LANGSUNG OLEH TV 3. MALAH SIDANG AKHBAR MENGENAI KISAH CINTA PENYANYI ITU DAN DATUK K, TURUT DISIARKAN SECARA LANGSUNG BEBERAPA BULAN SEBELUM ITU.


DI HOLLYWOOD, JESSICA ALBA DAN CASH WARREN MENGIKAT TALI PERKAHWINAN PADA 19 MAY 2008, SEKALIGUS MENGECEWAKAN JUTAAN PEMINAT PELAKON SEKSI ITU DI SELURUH DUNIA, TERMASUK SAYA....!!!!!!!

2 comments:

Mr Sikmading said...

Saudara/Saudari,

Whoever you are, thank you. Saya akan balas budi baik anda.

Malaysian Hollywood 2.0 said...

thanks sir..... itu bahar sudah habis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
TopOfBlogs